Avatar

Torsdags- fredags- lördagsfundering, försök 1...

av Rövarn ⌂ @, fredag, oktober 23, 2009, 20:18 (5298 dagar sedan)

Nu blev det ju (turligt) så att jag fick, och skrev ner funderingen i torsdags, skulle lägga ut den i fredags, men kunde då inte komma ihåg eller hitta filen jag skrev den i, så jag började tänka ut en ny lördagsfundering som jag skulle kunna lägga ut på lördagen så allt blev rätt. Men, det finns ju alltid ett MEN, nu hittade jag min lördagsfundering till slut, den jag skrev i torsdags som skulle publiceras idag som en lördagsfundering, så nu kan jag äntligen lägga ut den här. Problemet nu är ju att jag redan kommit på en annan lördagsfundering, som jag också skrivit ner i en fil och sparat. Denna nya lördagsfundering har jag sparat på ett ställe som jag inte riktigt hittar, men jag har ju nästan en vecka på mig att leta så det ordnar sig nog. Men om jag hittar den och publicerar den nästkommande lördag, är den då att betrakta som en lördagsfundering eller en fredagsfundering? Eller ska den kallas torsdagsfundering eftersom den tillkom på grund av att jag först slarvade bort en lördagsfundering jag kom på på och skrev på en torsdag som jag ville ha till en fred.. lördagsfundering men som egentligen skulle publiceras på en tor.. lör.. fredag. Vad är det som gäller egentligen, eller? Och i såfall, varför?

Här följer i alla fall den lördagsfundering jag ursprungligen funderade på i lörda.. igår:

Jo, en tanke slog mig igår när jag SMS'ade med en av mina chefer. Han är på semester, fråga mig inte var, han har nog sagt det sju, åtta gånger men jag har inte lyckats memorera det. Alltnog, han är alltså på semester någonstans och jag tror det är på en plats som är förskjuten öster- eller västerut i förhållande till Sverige.

Det är nämligen så att när jag får ett SMS av honom går ett svar från mig nästan omgående, enda fördröjningen är den tid det tar för mig att skriva SMS'et. Sedan tar det mellan en och två timmar innan hans nästa svar kommer tillbaka, så pågår det. Min tanke är att detta måste bero på tidsförskjutningen som finns i öster- respektive västerled, i detta fall rimligen en timma, alltså om han är på en plats som ligger efter oss i tid får han ju inte SMS'et förrän en timma senare än jag skriver det och kan ju således, helt förklarligt, inte svara förrän då. Jag reser ju aldrig så jag har ingen egen erfarenhet om detta.

Det enda (Faktiskt! Det är det enda jag inte begriper, allt annat begriper jag) jag inte riktigt begriper är när han, som ligger efter oss i tid, skickar sitt SMS och jag läser det, läser jag det då innan han skrivit det, eller hur fungerar det?

Jag har ju även förstått att Du, förutom konstruerar, även reser en del, Håkan, så Du måste ju ha koll på hur det fungerar. Det borde ju rimligtvis vara likadant om Du sitter och läser på planket på ett Internetcafé någonstans där tidsförskjutningen påverkar, Du kan ju då i vissa fall läsa våra inlägg innan vi skriver dem, vilket i sin tur skulle kunna förklara dina oerhört snabba och väl genomtänkta svar, om de nu är det.

Kan man på något sätt med hjälp as SMS'ande och fördröjning på SMS'en räkna ut om han befinner sig väster om eller öster om Sverige?

Är detta fel plank för en fråga som denna/dessa, eller?

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum