Avatar

Nästa plankträff måste bli ombord på S/S Blidösund.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, tisdag, september 29, 2009, 21:51 (5295 dagar sedan)

I helgen åkte vi på en fyratimmars resa in i Mälaren med ångfartyget S/S Blidösund, den enda i Sverige som fortfarande är koleldad?
Den sk maten jag fick in på Bishop Arms plankträffen var rena skämtet, jag ångrar att jag betalade. Maten på Blidösund var verkligen god. En rätt som inte vi åt, man måste beställa den i förväg var "skyffelbiff". Då steks köttet i kolfyren(!) och serveras av eldaren själv på en kolskyffel! Jag tog helstekt renfilet, det var gott så ini h-e. Fartyget är hur fint som helst in och utvändigt.
Efter maten var det dags för bluesbandet Moosters att börja spela. Hela tiden glider man ljudlöst fram på Stockholms vattenvägar. Helt otroligt vackra vyer. vill man inte lyssna på musiken i aktern sitter man kvar i matsalarna, det finns flera stycken av olika storlek.
Alla som jobbar ombord verkar vara stora entusiaster, de gör det inte bara som att jobba på vilken krog som helst.
Man får gå ner och fota och filma nere i maskinrummet, jag fylldes av både glädje och vördnad inför den perfekt fungerande gamla ångmaskinen. Bilderna där nere blev suddiga, filmen blev ganska bra, men tyvärr fumkar det inte att lägga ut den på Youtube. Ångmaskinen är en dubbelverkande Compund, den gick på 85 varv/minuten under vår resa. Jag är osäker men jag tror eldaren sa att maskinen brukade kallas "Nordlundare".

Jag lägger ut fler bilder från resan i svar.

En kanontrevlig resa.

Att ha plankträff på detta fartyg måste vara perfekt enligt min ringa åsikt.[image][image][image][image][image][image][image][image]


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum