Avatar

Ej elektronisk garageladdare

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, oktober 25, 2009, 19:22 (3941 dagar sedan) @ cptn G

Skaffa ett 220V nätaggregat som ger 12V. Hur många Watt ska du ta ut? Måste du ha ren ström för datorn? Om inte så räcker det med ett switchad nätagg. Kolla Kjell/Co nr 44-479 på 8,3 A för 349 kr eller nån annan där att driva det mesta i vangen

Batterierna ombord ska du nog inte använda till rymdfärder. Tanken är väl att vangbatterierna ska laddas från bilen när man drar kör?

Annars är det samma laddproblematik som i en båt. Att få laddning och förbrukning i balans och inte ladda ur och förstöra battisarna.

Vad gör du ananas? Nu ska jag gå i regnet till affärn så man får lite motion.

F ö har jag en klocka som står, och den visar i alla fall rätt två gånger per dygn. I alla tidzoner. Det är mer än vad de flesta gör.

cptn G
-ur led är säkert tiden

Skaffa å skaffa? Husvangofatet får inte kosta ett skit om det är möjligt. I dag ska jag montera ner två av mina gammelbatterier i soffan, och sen testa att sova där nån natt med laddaren bortkopplad och se om de två gamla oduglinsbatterierna orkar hålla cirkpumpen snurrandes åtminstone en natt.

Att ladda från bilen är ett väldigt problem har jag förstått. Spänningsfallet från generatorn och bakåt genom kontakten blir enormt, och laddningen skitdålig. Husvangsfolket brukar sätta dit en sk booster i husvangen som pressar upp spänningen. Men mycket till ampere blir det visst inte ändå. Det man kan göra är att dra en grövre plus bak till kontakten. Och lika sen i vangen. Men spänningsfall blir det ändå påstäs.
Vill man ligga still en dag extra utan elstolpe är nog det bästa att ta ur husvangsbatterierna och ladda dem med startkablar framme vid motorn. Där har jag en nästan ny 100 amperes bakhjulsdriven Volvo-generator a 3500 kr.
Nu ska jag ut och fippla vidare i tefatet. Jag har en ond aning att såna här flygande tefat är starkt vanebildande. Kan få hemska konsekvenser. :-D

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum