Avatar

Asien tar över...

av Håkan, Göteborg, söndag, oktober 25, 2009, 19:28 (3910 dagar sedan) @ S-B A-son

Det jag vill säga, förutom att överhuvudtaget säga något så att upa hålls vid liv, är att Sveriges framtid nog aldrig varit i ett så känsligt läge som nu.

Och ett inlägg som ditt, Sven-Barry, som i sammanfattning är "Oavsett vad som sägs, så tycker jag illa om det och tror inte på det" gör mig bara mer orolig. Det liknar strutsmentalitet, oavsett att det där med strutsar och huvet i sanden är en myt, och oavsett att vi är kompisar.

Jag har en hel del insikter i vad som händer i Asien och då främst i Kina i min bransch, och där Sverige inom skeppsbyggnad och speciellt RoRo under många årtionden varit världsledande är det numera ingen framtid.

Vad händer med bilindustrin? Eriksson? Och med Sveriges position som det utan all jämförelse mest fritidsbåtstäta landet i världen?
Tror verkligen alla båtfolk som kräver orörda klippor och ett välfärdssamhälle endast på behöriga 300 meters avstånd från segelbåtsägares val av naturhamnar att det ger våra barn och Sverige försörjning i konkurrens med resten av världen?

Håkan
vintermörkerdeprimerad


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum