Avatar

Kallaste på 1000 år...

av Seawolf @, torsdag, december 02, 2010, 00:28 (4914 dagar sedan) @ Tomas E

Sen får den yrande Seawolf säga vad han vill.

I detta fallet påpekar jag bara vad en del serösa forskare kommer till för scenarier. Och de baserar sig inte på gissningar utan vissa former av datormodeller för hur den termohalina drivmekanismen för golfströmmen fungerar, i kombination med analyser av borrprover från nån miljon år tillbaka tagna i borrkärnor från Grönlands inslandsis i den punkt där den inte halkar iväg åt nåt håll utan ligger still. Och där man (vilket ingen ifrågasatt vad jag vet) har funnit via "årsringarna" att omslag från varmt till kallt har skett på oftast typ 100 år eller mindre, och den kortaste tiden för omslag varit c:a fem år.

Jag påstår inte något annat än att vissa forskare kommit fram till att det kan bli istid i skandinavien om golfströmmen stannar på grund av global uppvärmning, och att det finns bevis att snabba omslag har skett tidigare i historien, vad det nu kan ha berott på.

Man kan påminna i sammanhanget att södra Grönland som inte har värme från Golfströmmen, ligger lika nordligt som Stockholm.

"Kallast vintern på 1000 år" har myntats av Polska Meteorologer och räknar då in vintern då Karl X tågade över de danska bälten som låg frusna vilket t.o.m. under denna tidsperiods "lilla istid" ansågs omöjligt.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum