Avatar

Elpatron.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, tisdag, oktober 27, 2009, 06:07 (3912 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Jag fick med en lös gammal primus elpatron till min gamla Solifer, troligen har det aldrig suttit nån där, de har kört på antingen gasol eller kupévärmare. Nån av ägarna före mig har ändå skaffat en patron, sen har det aldrig blivit av att montera den. I dag smockade jag dit den under soffan längst fram till höger, där sitter den på de flesta Solifer. Det var enklast, minst jobb. Och tjohej, det funkade direkt på alla tre effektlägena. Inga problem med luft heller fast systemet blev lite större, det var bara att lufta och fylla efter. Sex års övning av luftande osv av båtens vattenburna system har givit frukt. När jag mixtrade dit patronen lyfte jag framänden på husvangen så mycket det gick med stödhjulet, spillde inte många droppar glykol.
Nu kör jag den på max, ska skaffa en termostat på Clas O eller liknande inrättning när jag har vägarna förbi. Succés alltså med elpatronen.

Borde jag även ha en 230-volts pump? 12-voltspumpen som jag kör på nu är kanske orginal -82, motorn sitter liksom upphöjd från pumpen på ett rör, Kan man lita på att den snurrar igång om det är minus 25 grader?

Vintercampar-Håkan

[image]

Primus elpatron.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum