Avatar

Fukt

av Håkan, Göteborg, tisdag, oktober 27, 2009, 20:43 (5300 dagar sedan)

Passade på i dag med hjälp av drufsen att få hem alla dynor och kapokkuddar från båten, det har varit riktigt soligt och fint i dag i Göteborg.

I akterkabinen var kuddarna ordentligt fuktiga, vilket inte är förvånande då de legat ett tag rakt under luckan från sittbrunnen och den är inte längre tät.
Sittytan har en teakbeklädnad och några av skruvarna går igenom plasten och där har det börjat läcka igenom, dessutom tror jag den oisolerade luckan är utsatt för kondens på undersidan. Skall fixas till nästa år.

Även dynorna i akterkabinen kändes aningen fuktiga, och speciellt den på styrbord sida som har huvudände mot sittbrunnsförrådet. Den på babord sida befinner sig vid den öppna passagen förbi maskinrummet och till ekonomiutrymmena och sällskapssalongerna och får därmed mer luftväxling och kändes lite mindre fuktig.

Förpiken och nyss nämnda salongers dynor var skapligt torra men när jag nu blivit känslig från akterkabinen är jag inte riktigt säker på dem heller.

Skall köra dem i torkrummen i husets tvättstuga, med kombinerade värmare/avfuktare som är nyinstallerade av min hyresvärd som vill mig väl.

Men varför så märkbart mer fukt i år? Trodde jag var van göteborgare?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum