Avatar

Nytt kärnkraftverk

av Seawolf @, fredag, oktober 30, 2009, 13:45 (5304 dagar sedan) @ S-B A-son

Ågesta skulle hypotetiskt kunna göras i ordning och köras igen.
Men inte Marviken. Tungvattenreaktorn som utvecklades i Sverige och som var teknologin i båda dessa kraftverk, upptäcktes av ingenjörerna själva bli instabil om den byggdes alltför stor. Vilket alltså var fallet i Marviken, som aldrig byggdes riktigt färdigt och laddades inte på grund av det.

Att Barsebäck stoppades berodde på politikernas lek med skattebetalarnas pengar för att rädda sin egen majoritet. Ett annat sådant slöseri var och fortfarande är Hallandsåstunneln, Bottniabanan m.fl. stolleprov som välmenande med fullkomligt okunnigt obalanserade miljövänner lyckas driva fram på grund av den i svensk demokrati möjliga vågmästarutpressningen.

Fram för enmansvalkretsar med EN majoritetsvald politiker i varje! Så att man väljer en PERSON vilken man kan följa upp vad gäller hans röstande och uttalanden för att se om han håller vad han lovar. Och fram för fler ingenjörer i politiken.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum