Avatar

Köpa bärbar PC

av Seawolf @, måndag, november 02, 2009, 19:30 (5261 dagar sedan) @ Tomas E

Den första frågan är hur mobil du vill att den skall vara, och vad du skall ha den till.

Efter många år har vi nu landat på att ha lite halvgamla normalstora bärbara hemma hopkopplade i trådlöst nätverk. En av dem som drar lite ström står ständigt på men med sova-funktioner på Bild och Hårddisk. Den är då skrivarserver och backupplagrare samtidigt.

En annan liknande men såpass ny att den har USB II har vi som TV/Video/DVD/Internet-TV/Jukebox. Till den har vi inkopplat en digitalTV-mottagare via USB, en ganska stor bildskärm med bra bild samt en billig men riktigt välljudande högtalare. Den är också på Internet via WiFi. Alltså även U-tube i TV-soffan.

I köket har frun sin bärbara på köksbordet där man alltså kan läsa tidningen till frukostkaffet och snabbt spana väder och Playrapport.

Men min egen är en liten ASUS EeePC 1000H netbook, och utöver WiFi har jag 3:s trådlösa bredband. Den är mycket behändig att fara omkring med, och går 5-7 timmar på sitt batteri. Den är också idealisk i båten, den drar under 1 Ampere, och har som sagt lång tid med eget batteri. Med Windows XP och 1GB minne, 150GB HD så rullar den på acceptabelt, i synnerhet sedan jag började använda Google Chrome som är dubbelt så snabb som IE och 50% snabbare än FireFox. Den ger mer nytta och glädje än en stor, och skulle jag behöva skriva mycket och länge kan jag alltid koppla in externa tangentbord och större skärm. Eller ta nån av de andra.

(Sen har vi också en gammal stationär med diverse hårddiskar och brännare och t.o.m floppy-diskenheter även för de ur-ur-gamla 5 1/2"-tumsdisketterna för 360 kB och 1.2 MB, samt 3.5", 720 kB & 1.4MB förstås. Bakåtkompatibelt till stenåldern, helt enkelt)

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum