Avatar

9/11

av Håkan, Göteborg, onsdag, november 04, 2009, 17:35 (5281 dagar sedan) @ Håkan

Jag vill också skriva nåt som inte är roligt, skall försöka.

Jag har sett några liknande reportage och möjligen just detta bland dem.
En av de saker som får mig att rakt av avfärda dem som rubbish är hur de är skapade som ett Hollywoddrama, med musik, bildglidningar och dramatik med en mörk speakerröst osv - i stället för att vara en välstrukturerad knastertorr samling fakta med noggranna källhänvisningar och tillhörande analyser och korsvisa referenser osv.

Orsaken till detta är att de vänder sig till en publik som gillar sensationer och sådant som får dem att må bra genom att få "bekräftat" att de själva är goda och meningsfulla medborgare, men i händerna på onda krafter och individer.
Och en sådan publik tror på vad de ser och hör, utan att ifrågasätta något.

Dessa onda är då gärna de makthavande politikerna, eller de makthavande storföretagen, eller vilka som helst som är "de andra".

Nix, jag tror inte ett ögonblick på att en dramaturgisk Youtubevariant på Independence Day har kommit på något som har med verkligheten att göra.

Det andra redan sagt i tråden, att det vore omöjligt att hålla en så gigantisk konspiration hemlig, är ett av de viktigaste argumenten. Jämför med hur vi ständigt påpekar hur otroligt inkompetenta och korkade alla politiker är, med undantag naturligtvis av de politiker som säger det vi vill höra.

Vilka står bakom denna film? Svaret på den frågan säger vilka som tror på filmen och vilka som avvisar den. Jag har inte kollat upp vilka de är, skall bli intressant att se vilken grupp jag tillhör.

Fanken, nu vart jag lite kul i alla fall, i slutet...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum