Avatar

Insikt om vindsikt

av Håkan, Göteborg, onsdag, november 04, 2009, 18:45 (5286 dagar sedan) @ Seawolf

Några reflexioner.
Morpheus har helt rätt i att det vore en säkerhetshöjande åtgärd att ge info till trafikanter om starka sidvindar, och bemötandet han fick är inte OK.

Vindstrutar hör till ett samhälle på den tiden flygplan hade dubbla vingar och piloten satt i öppen sittbrunn med goggles.

Vindstrutarna på Ödsmålsbron, som exempel, observeras överhuvudtaget gissningsvis av max hälften av trafikanterna och av dessa sänker max en procent farten vare sig struten står rätt ut eller har frid i brallan.

En meningsfull info till trafiken på alla vindutsatta broar i en kommun, baserad på dagens teknologi och storbildskärmar osv, skulle kosta mindre än vad en trafikolycka per år kostar för samhället i sin helhet.

Dvs alldeles för mycket för den gällande budgeten för trafikinformationsteknik, och allt annat är någon annans problem.

Dagens gatuunderhåll i Göteborg är eftersatt, bland annat däför att de olika maffiaföretag som kallar sin verksamhet parkeringsserviceföretag och kontrakterat sin beskyddarverksamhet till kommunen i form av parkeringsvakter, inte har lyckats bötfälla tillräckligt många felparkerare de senaste åren, coh så saknas det pengar att hålla gator (och parkeringsplatser) i ordning.
Men politikerna satsar, det blir mer övervakning och kontrollavgifter i framtiden, så snart har vi asfalt på gatorna igen.

Håkan
populist? vem, jag?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum