Ny båt? Varför inte?

av Brendan, torsdag, november 05, 2009, 18:11 (5284 dagar sedan) @ S-B A-son

Men visst vore det ett intressant spörsmål. Alltså att du bytte båt till en mer nykonstruerad sådan.

Du som mycket erfaren halvtonnarseglare borde ha massor av synpunkter! Det vore intressant att få ta del av dessa och inte bara på ritbordet s.a.s., utan i verkliga livet!

De s.k. tester man läser i diverse tidningar ger jag tyvärr inte mycket för.

Men kanske är du alltför inkörd på din fina 30-fotare för att dina erfarenheter skulle kunna användas på och i en annan plattform?

mvh Sven-Barry

Du kan ju se själv - på Sailguide - hur mycket synpunkter jag har. Jag har tänkt på att byta båt i 33 år nu, men funderingarna går alltid i samma loop och landar på 9 gånger 3 meter som varande idealiskt. Ibland seglar man andras större båtar men övertygas inte. Framför allt har det slagit mig, när jag har varit ombord på större båtar på mässorna, att jag får tänka efter: "Vad är det nu igen för båt det här, 2 mille kostar den, men den är ju bara marginellt större än min och har ingenting väsentligt som inte C30-an har. Hoppsan, 39 fot..."

Nej, snart har jag haft min C30 i halva mitt liv. Det blir nog ett tag till. I går fick jag Comfort-bulletinen, som innehöll ett reportage om en 93-åring som haft sin Comfort 30 i många år och fortfarande seglar med sin fru i Stockholms skärgård om somrarna. Där ligger man i lä.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum