Hundan till låssmed.

av orven, måndag, november 09, 2009, 11:55 (5274 dagar sedan)

Jag och grabben drog nästan upp till Gävle med start från Kungälv. Vi skulle inhandla lite pryl och väl framme så får hunden vara kvar i bilen då det fanns en liten gårdshund.
Efter en stund så sa jag till grabben "ge mig bilnycklarna så jag kan börja lasta".
Denne :eek: på mig och säger "den är inte låst".
"Jo för det går inte att öppna skåpet där bak".

"Då är den låst där framme också" säger grabben.
Jag går ut och känner på dörrarna som naturligtvis är låsta. I framsätet och bredvid nycklarna sitter hunden och ser glad ut. Denna hade i sin iver över den andra hunden spelat piano med tassarna och tryckt ner knappen. Nu började ett helvetes arbete med trådar och allt. Man fick grepp på knapparna som var av typ gummi men där var det stopp.
Nu hade loppälsen som jag döpte hunden till börjat att se skamsen ut.
Det slutade med en handslägga och skruvmejsel av större format, så var dörrlåset väck.
Nu är det så här att loppälsen är en mästare på att öppna alla dörrar. Oavsett inåtgående eller utåtgående. Den öppnar bakdörren på Citrans skåp (inifrån)när man stannar (Öppningsmekanismen är nu plomberad). Den hoppar upp på diskbänken och öppnar vattenkranen själv om vattnet är slut i bunken. Hunden är inte dum men nu kan man fråga sig varför den inte drog upp låsspärren utan lät oss slå sönder låset.

På hemvägen så käkade jag motvilligt en hamburgare på M. Donalds. En sån där smaklös sak som var uppvärmd. Pojken köpte en Big Mac till Houdini som satt i bilen. Denna hund äter allt från morötter till .... ja allt. Paketet öppnades och hunden gick fram och sedan ryggade den för att till slut studera Donalds Big Mack på avstånd. Kretsade runt några gånger och sniffade. Till slut så avgjorde hungern och den åt fanimej upp den.
Normalt så hade hon slukat vad som helst utan att lukta men här var något konstig.
Vi satte oss i Citran och jag tog säkerhetsbälten och man drar ju det för inpassning. Det tog stopp och jag kikade ner på bältet och det var nästan av.

Houdini / Loppälsen m.m. hade bitit av hela skiten (nästan).

Någon som vill ha en hund :green:

Tillägg: Kollade senare varför det inte gick att dra upp pinnarna till dörrlåset. Drog jag rakt upp så kom dom. Men vid minsta vinkling så var det tvärstopp. Troligen tillverkat så för att hindra biltjuvar att öppna med trådar och sedan kan det ju vara reservdelsförsäljningen som styr.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum