Liten Ruskrapport

av cptn G, måndag, november 09, 2009, 12:05 (5253 dagar sedan)

Inte var det mycket till ruskande, nej. För det första deltog jag i Oceanseglardagen. Välorganiserat och kunnigt. En rad erfarna seglare och specialister gjorde överskådliga presentationer av sina seglingar och upplevelser. Dr Dag Ek skrämdes med hajbett och sin kåpphäst, urinförträngning. Vilket till havs medför döden om man inte har katetrar ombord för det och vet hur man gör.

Charmiga Jerk Oldenburg höll ett inspirerat och charmigt föredrag om sin långa jorden runtsegling (10 år). Har ni chans höra honom hålla sitt lilla föredrag så gör det.

Scand båtshow gav mig inget nytt. De stora märkena var där med rätt många stora och dyra båtar. Dom är som dom är med, i mina ögon, obalans i design mellan spinkiga riggar, enorma volymskrov och löjligt ynkliga kölar samt frihängande roder.

Jag anser inte dessa båtar passar för segling med familj. Möjligen med en erfaren, stark och tuff besättning. Inget för långfärd och möta dåligt väder med. Som vanligt inga sjökojer men dansgolvsarea i salongen att ta sig fram på utan stolpar eller räcken att hålla sig i. Och så kostar dom miljoners.

I en liten monter fanns representanter för den enda båten på mässan som i mina ögon duger, nämligen franska aluminiumbåtarna Ovni med fällbart centerbord. Mycket fina och genomtänkta byggen. Tyvärr kostar den minsta på 36,5 fot 2,5 miljoner jag inte har

Tillbehörssidan var det vanliga. Inget nytt att hetsa upp sig för.

Pillade lite på en Garminplotter och zommade in ett grundområde i välkänd vik jag känner till i detalj. Inte skulle jag ge mig in där och förlita mig på gps och Garmins digitalkort, nej. Så har vi också sett så många grundstötningar där att vi t o m kunnat räkna ner till hamnsökande båtars grundstötning.

Lördag avslutades med OSKs 30-års middag på Ett litet kök, som inte var litet alls. Vi var säkert över 200 seglare, många kända namn, och en trevligare kväll var länge sedan jag erfor. Intressanta middagsgrannar. Hamnade mellan en 27-fotare, en Swan 44 och en jätte-Dufour. Maten skulle föreställa västindisk, men kryddorna var svenska d v s nästan smaklöst, vilket är fallet på de flesta krogar i Fjollholm oavsett prisklass. Inget fel på käket men trist.

Totalt var lördagen en bra dag och ytterligare ruskning på söndag behövdes inte. Sov länge på farsdagen.

cptn G
-säkert omruskad


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum