Ovni igen - gääsp

av cptn G, måndag, november 09, 2009, 22:57 (5279 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Nu i pyjamas svarar sömnig att jag som vanligt inte alls vet vad jag talar om.

Nå, Ovni verkar robust i sin utstrålning och nog fan kan man tycka att konstruktörer ska klara av stabiliteten innan dom sätter flermiljonbyggen i sjön. Om andra tillverkare kan göra vettiga sänkkölsbåtar med goda seglingsegenskaper (segla ut från läkust t ex) och tåla hårt väder så borde Ovni. Kan man tycka är en bra utgångspunkt. Men man ska tydligen vara himla kritisk mot allt nytt. Sorgligt.

Nej, ha r inte gett upp mina ideal. En äldre plastbåt kräver rätt mycket jobb att hålla igång. En rå aluminiumbåt som Buster, Ovni eller andra, är betydligt enklare att sköta. Bortsett från det att dom är modernare än min -73a.

Det enda jag saknar på min båt är dusch och det går att ordna. Så vill jag byta de gamla instrumenten till ett nätverk med alla funktioner. Tyvärr är det skitdyrt. Funktionen jag gillar mest är att kunna avläsa strömmar genom nätverket meellan logg, vind, gps etc. AIS är också nödvändigt där jag vill segla och bara det är minst 7000- plus 6 watt el. Ny spruthuv och supstuga vore gott, 20 tusen kostar det. Håhå jaja.

Gonatt igen

cptn G
-sover säkert gött allaredan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum