Avatar

En kort stund om dagen?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, onsdag, november 11, 2009, 17:48 (5274 dagar sedan) @ Gunnar S

Du får ju inte några fulladdade batterier genom att köra en kort stund om dagen. Det blir rätt många timmars körning.

Jag är tveksam - för det första - miljömässigt är en sådan inget vidare. För det andra väsnas den som f-n. För det tredje, hur många timmar håller sådant billigt kinaskräp?


Jag har tjyvkopierat lite skriverier från Husvangsforat, åsikterna går brett isär:

1. Tja...många fördommar här om det lilla verket... men tyst går den,lika tyst som farsans 2500w med Honda och så användningsområdet är inte bara för att ladda batteriet utan du kan även se tv och ha igång golvärmen samtidigt.. sedan att den inte tar upp hela baget är ett plus också...och priset 700kr gör ju att det inte är någon katastrof om du glömde den i skogen

2. Drar inte särskilt mycket heller. Körde det c:a 4 timmmar på en liter soppa.

3. Dessa jäkla elverk.
Låter, miljöbovar mm. Finner ingen anledning att skaffa ett.
En bil, långa, grova startkablar och 12V produkter/inverter så har du mer laddning på batteriet än vad någon laddare på marknaden ger ihop med elverk. Det flesta bilar har ju 90A eller mer i generator effekt. Sen är ju bilen miljöklassad och med massa fina reningar utav avgaserna. Elverkerna saknar ju dessa krav och kan spy ut hur mycket som hellst.
Startkablarna kan ju vara bra att ha i bilen året om så det är ingen extra last att släpa på.

4. Fast jag undrar om dessa system för rening fungerar fullt ut på tomgång en halvtimme
Startkablar har jag. Men jag skulle ju vilja lämna vagnen & gå på fisketur medans det står & laddar. Då låser jag fast elverket med kedja i dragbommen. Lite svårare att lämna bilen på tomgång
Fast om jag nu investerar i ett sånt så kommer det endast att användas i yttersta nödfall & då står jag inte på en camping utan vid nån plats ute i skogen.

5. Gillar mitt Greppa starkt, klart väl investerade pengar. Betalade 599 förra hösten och har gått klanderfritt hela denna säsong. Använde den senast uppe i Ammarnäs för 2 veckor sedan, och laddade riktigt bra. Vet inte men hade 40% av batteriet i vår Adriatik, sedan körde jag upp en tank som tog 6.5 timmar. Efter det hade jag 90% kvar av batteriet, har inte rtiktigt koll på hur stort batteri vi har men borde vara typ 100 Ah. Som sagt ett kanon elverk, rekommenderar det varmt oavsett vad som sägs här. Ljudet är inte alls farligt heller, klart överdrivet allt det som sägs här.

6. Fast jag undrar om dessa system för rening fungerar fullt ut på tomgång en halvtimme? Hellre lite rening som kanske fungerad dåligt är ingen rening och ingen miljöklassning.

7. Jo det är sant! Men sen har vi det andra problemet att man kanske vill lämna platsen obevakad för en fisketur eller svamp/bärrunda & då vill man ju inta ha bilen stå öppen på tomgång.

8. Dessutom så har ju en bensinmotor extremt dålig verkningsgrad just på tomgång, så ur miljöperpektiv är det inte säkert att det blir bättre än att köra ett elverk med rätt dimensionerad motor på lagom hög last. Bästa verkningsgraden ligger väl något under maxeffekt.
Utsläppen är ju proportionerliga mot mängden förbrukat bränsle. Idealet vore väl ett elverk mad katalysator.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum