Intressant om vaccin mot svininfluensa

av Tomas E @, fredag, november 13, 2009, 16:12 (5271 dagar sedan)
Ändrad av Tomas E, fredag, november 13, 2009, 16:32

Har för mig att jag har läst att Sverige är endast ett av tre EU-länder som försöker genomföra en massvaccinering. Det och ett samtal häromdagen med en god vän, som satt sig in i frågan genom att läsa och tala med flera läkarvänner, gjorde att jag började googla lite försiktigt i ämnet. Blir mer och mer skeptisk mot den svenska satsningen. - Är man ute efter att minimera hälsorisker eller politiska risker?

Måste bedömas som seriöst, notera särskilt statistiken över dödsfall jämfört med dödsfall vid en vanlig influensa:

"Den första vågen av H1N1v-infektion (Den nya influensan /"svininfluensan") förefaller att vara över på det södra halvklotet och på till exempel Nya Zeeland kom cirka 11 % av befolkningen att insjukna och andelen som dog av dessa var cirka 0,005 %, dvs. 1 per 20 000 insjuknade.

Det är en jämförelsevis mycket låg siffra och om den extrapoleras till en ovaccinerad svensk befolkning skulle den innebära att cirka 50 personer skulle komma att dö av årets pandemiska influensa. Detta skall jämföras med årligen återkommande säsongsinfluenseepidemier som ofta innebär ett till flera tusen dödsfall på årsbasis och de tidigare influenspandemierna som har skördat det flerdubbla antalet."

http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/12/normalt-att-friska-dor-i-en-ny-influensa

Googlar man på tilläggsämnet skvalen, som finns i vaccinet, blir man lätt mörkrädd, t ex:

http://zitiz.se/kropp/2009/09/01/vad-du-inte-visste-om-svininfluensan__23165

P.S. Inlägget redigerat genom att jag har klistrat in dödsfallsstatistiken, efter det att jag noterat att någon besserwisser i tråden längre ner försök hävda motsatsen.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum