Vem vill?

av Tomas E @, tisdag, februari 07, 2012, 15:43 (4461 dagar sedan) @ ole

Undrar jag, om det är rätt det som står i Wikipedia?

"I Sverige kan den enskilde i hög grad själv bestämma när han vill gå i pension. Man har rätt att börja ta ut allmän pension redan vid 61 år, men samtidigt också rätt att få arbeta kvar till 67 år. Man kan också välja sin uttagsnivå, och till exempel samtidigt arbeta och ta ut en mindre del av sin allmänna pension. Har man börjat ta ut sin allmänna pension kan man också göra ett uppehåll för att återgå i arbete, och sedan återuppta pensionen.[1]

Dagens allmänna pensionssystem karakteriseras alltså av stor flexibilitet. Någon generell pensionsålder finns inte längre."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ålderspension_i_Sverige

Då förstår jag att det kan vara på tal att låta folk ha rätt att få arbeta kvar till 74 år.......eller har jag misuppfattat?

Nu, ja - en annan plats står ju Sverige uppfört med 65 år som pensionsålder.

[image]

http://sv.wikipedia.org/wiki/Pension

Det är riktigt att pensionsåldern är flexibel inom ett stort spann, liksom pensionen. Pensionera dig gärna tidigt på en ekonomisk nivå som du inte har råd med. Eller jobba vidare och hoppas att du inte blir avpolleterad, t ex p g a åldersdiskriminering.

Det svenska pensionssystemet är som gjort för att skapa ekonomisk tillväxt: ålderdomen fixar man endast och enklast genom att antingen bli ekonomiskt oberoende eller genom att ha en mycket förmånlig anställning med en bra pensionslösning.

Behöver man tillägga att riksdagsledamöterna och andra toppolitiker typiskt sett inte behöver oroa sig för ekonomin på ålderns höst?

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum