Avatar

Vem vill?

av Nitgubben, tisdag, februari 07, 2012, 22:11 (4433 dagar sedan) @ Nitgubben
Ändrad av Nitgubben, tisdag, februari 07, 2012, 22:27

Läs här om ni vill, en länk som har samband med tråden.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14312905.ab

För många finns det en fråga som kan formuleras som så:
"Vill jag leva eller vill jag arbeta". Jag tror att det är så för många och att det är en minoritet som finner jobbet så stimulerande och utvecklande att man hellre fortsätter med det än slutar när man fortfarande känner att man har litet kvalitetstid kvar i livet.

Att jobbet ska ge mer än inkomst och därmed tak över huvudet och mat på bordet är en lyxinställning för det stora flertalet på vår jord. För de flesta kan nog attityden att "ska du lägga av redan" vara tämligen provocerande. T.ex. har det varit så för mig de senaste två tre åren.

Jag utvecklas inte längre som människa på mitt jobb och att ha någonstans att gå, som någon typ av vuxendagis, för att träffa folk eller för att jag inte kan komma på vad jag ska göra behöver jag inte.

Att lönearbetet är så glorifierat i vårt samhälle som det är är svårt för mig att förstå. Lever vi för att lönearbeta eller lönearbetar vi för att leva?

När man ser bakåt i historien ser man att vi aldrig jobbat så mycket som vi gör nu. Varför är det så och är det så vi vill ha det? Inte jag i alla fall.

75? Nej tack!

L


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum