Avatar

Vem vill?

av Nitgubben, onsdag, februari 08, 2012, 11:28 (4454 dagar sedan) @ Håkan
Ändrad av Nitgubben, onsdag, februari 08, 2012, 11:41

God morgon "Håkan", var är ditt goda morgonhumör idag? Det går att spåra ett uns av självtillräcklighet i dina ord och raljant blev det visst ockå.

Jag vet inte var jag ska börja och då jag skriver, och tänker, ganska långsamt kommenterar jag inte alla dina svingar. Det är f ö aldrig min tanke att göra. Jag skriver min uppfattning så får den som vill läsa men att här vara i ständig debatt med andra som, likt mig, redan har allt klart för sig leder knappast framåt.

Du antyder att en ökning av de som ska försörjas med 8% skulle vara ungefär detsamma för samhället som 8% arbetslöshet. Hur tänker du nu? Vad tror du en så stor arbetslöshet gör med lönerna och för människors välbefinnande på olika plan? I andra änden tror jag att många av de som nu får några extra år att leva, och att då leva utan lönearbete, är mycket glada för det.

Om de 300 miljarderna förstår du mkt väl vad jag menar. De är undantagna vår gemensamma sektor och skulle där kunnat göra mycket nytta till glädje kanske främst för de som knappt fått några av dem. Att de gått åt till att betala av lån och till annan privat konsumtion förbättrar knappast de problem med våra pensioner som det talas om här.

Att höja pensionsåldern till 75 är (ännu) inget förslag (det begrep t.o.m. jag, smart va?) men väl en typisk politisk försöksballong vars effekter på dabatten våra kärleksfulla högerpolitiker nu iaktar nöjda med att åter fått sin osynlige ledare i tv-sofforna.

Det finns ett bra ord för denna 75:a och det stavas klassförakt, ser du inte det? Här ska lågutbildade människor i lågbetalda arbeten skaffa sig en utbildning när blivit utsltna så att de kan släpa sig till jobbet i ytterligare 20 år och vem tror du kommer att bli personligt ansvarig för att så sker? Vilka kommer att säga "Varför har du då inte ordnat med ett lättare (och mer välbetalt) jobb tidigare?"

Ser du inte cynismen?

Det här är inte en isolerad ekonomisk fråga, det är likt alla andra en mänskligt politisk fråga som inte kan lösas av enskilda individers val och positionering i livet utan som vi bäst med hjälp av gemensamma ansträngningar tar omhand.

Tänk om högern nu istället skulle säga "Det är nu slut på skattesänkningar för vi behöver trygga vår välfärd & våra pensioner". En sån chans till litet välbehövlig good will. Hur många tror att de kommer att ta den?

L, som nu ger er andra tillfälle att oemotsagda breda ut era sakligt uträknade sanningar här men försök för en stund att lämna räknemaskinen


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum