Avatar

Patetiskt av Reinfeldt

av Håkan, Göteborg, onsdag, februari 08, 2012, 14:12 (4459 dagar sedan) @ Pirateking

Ju snabbare man sågar andras första försök att dela med sig av sina funderingar, desto snabbare berättar man också något om sig själv, Pirateking.
Det handlar inte om att alla måste jobba till 75, men sådana debattinlägg har jag redan sett på mindre avancerade forum än upa.

Det funderingen mest innehåller är tanken att den som är anställd inte ska kunna tvingas lämna sin anställning vid 65 + 2 år som i dag, utan att man ska kunna fortsätta ett antal år ytterligare om man själv vill, utan att arbetsgivaren ska kunna stoppa det.
Det sista är det jag ser som det största verklighetsfrämmandeskapet, inte i första hand för att arbetsgivare är onda utan för att alltför många människor inte ser sig själva i samma verklighetsbelysning som andra. Och att direkt nämna en sjuttiofemma i stället för att bara nämna en idé om några ytterligare år är taktiskt fel, det tycker jag också, Pirateking.

Jag har som egenföretagare inte något problem med när jag blir pensionär, min uppdragsgivare behöver inte diskutera med mig när han vill att jag ska bli hemma. Det är bara att sluta ge mig uppdrag.
Frihet är att inte behöva välja själv, eller hur var det?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum