Avatar

Patetiskt av Reinfeldt

av Josef.S, XXX, onsdag, februari 08, 2012, 14:49 (4433 dagar sedan) @ Pirateking

Med sådana här uttalanden undrar jag vilken planet Reinfeldt kommer ifrån för någon sorts form av verklighetsförankring tycks inte finnas.
Skola om sig till "lätta jobb" vad är det? Ska kanske hypotetiskt sett en 58-årig utsliten byggarbetare sätta sig på skolbänken och utbilda sig några år till bibliotekarie?
Eller skall en utsliten bilmekaniker i 55-årsåldern skola om sig till läkare kanske? Idag krävs fleråriga ytbildningar till de flesta yrkena och konkurrensen om jobben är stenhård och vem tusan anställer en 70-åring som växeltelefonist? Ett och annat jobb finns det säkert men att en hel armada av utslitna 73-åringar skulle finna jobb är nog bara just en dröm.
Misstänker att Moderaterna tappar fler röster till både såssarna och SD med denna typen av verklighetsfrämmande framtidsvisioner.

Pirateking

Båda fötterna på jorden

För att praktiskt kunna genomföra detta så behövs nog en hård lagstiftning på området. Det skulle gå ut på det att alla ungdomar helt enkelt skall ha en arbetsplikt på låt oss säga tjugo år då de arbetar med tungt arbete. Efter detta omskolas samtliga till lätt arbete. Lätt arbete som bokförare och statsminister, typ. ( Det blev aningen fel för statsminister behöver ingen skola om han/hon inte vill)


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum