Det luktar brunt

av Peter K ⌂, Stockholm, onsdag, februari 08, 2012, 21:07 (4451 dagar sedan) @ Håkan

Vi är helt överens om att alla borde ansvara för att skaffa ett eget arbete, det är inte pappa Statens uppgift. Med få undantag vill jag tillägga, det finns människor (handikappade etc) som inte är konkurrenskraftiga på en tuff arbetsmarknad, och där är det lysande att företag som Samhall finns. För alla mår bra av känslan av att man bidrar.

Vi är däremot inte överens huruvida det ställs krav på personen som blivit svensk medborgare. Om jag utgår från mig själv kan jag säga att jag inte gjort något test eller fått bevisa något, och jag anar att det var samma för dig?

Anledningen till att vissa områden i storstäder har så enormt hög arbetslöshet gissar jag på att dessa ofta nerslitna sunkiga områden vill egentligen ingen bo i, och alla som kan drar så fort de har möjlighet vilket lämnar plats för nästa person som av olika anledningar saknar möjlighet att välja boende.
En avstjälpningsplats.
För folk som av olika anledningar inte klarar av att behålla ett jobb och därmed skapa en möjlighet att välja boplats. För personer som du, jag och Tomas som har jobb och en del pengar på banken, vi väljer oss naturligtvis att bosätta oss någon annanstans, eftersom vi kan.

När det gäller personer med 20 års arbetslivsarfarenhet av modern fartygsteknologi förstår jag att det är svårt att hitta, det är en väldigt smal nisch vi talar om här. Men, utan att egenligen ha belägg för mitt påstående, känns det som om det borde vara lättare att hitta en invandrare med den kompetensen än en infödd svensk med tanke på att det var väl en 30 år sedan vi hade fungerande varvsverksamhet i det här landet?
Eller tänker jag fel?

--
So Long, and Thanks for All the Fish


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum