Det luktar brunt

av Tomas E @, onsdag, februari 08, 2012, 23:00 (4453 dagar sedan) @ Håkan

Det handlar inte om att värdera folk olika, beroende på vilket land de kommer från osv, tvärtom handlar det om att värdera dem lika.
Bland annat innebär det att begära motprestationer för den hjälp samhället ställer upp med. De som genom sina upplevelser har behov av hjälp med bearbetningen av dessa ska få den hjälpen - om det nu finns några som kan hjälpa, vilket är tveksamt då det dels handlar om behov som få svenska läkare och psykologer och socialfolk har en susning om, och dels räcker resurserna inte på långa vägar till för samhället i sin helhet ändå.

Det där Håkan, kallas för att "ställa grupp mot grupp". Det är i den politiska debatten fullt legitimt när det gäller att ställa svenskar mot andra svenskar, men hör till det absolut fulaste man kan göra om man ställer svenskar med behov av hjälp mot invandrare.

Min prognos är att de akuta ekonomiska problemen på kommunal nivå kommer att bli så tydliga redan inom ett år efter den 1 juli 2012. Varför då? Jo, då börjar den fullkomliga invasionen av socialt icke fungerande somaliska anhöriginvandrare. Om invasionen sammanfaller med en lågkonjunktur kommer problemen bli än tydligare. Och om mindre än två år är det val...

Som Seawolf konstaterade nyligen befinner vi oss antagligen precis nu i en extrempunkt och utvecklingen kan bara gå åt det andra hållet.

Det ska bli intressant att se om Reinfeldt överlever den nya verkligheten, som inte minst han själv har skapat och skapar.

De som har blivit svenska medborgare har blivit det för att de kan svenska och kan samhället åtminstone lika bra som vilken annan arg skattebetalare som helst, och de ska inte ha några speciella förmåner vare sig de heter Hasse eller Hassan. För svensk medborgare blir man väl inte utan krav på sig, Peter K?

Det är ju just det man blir. När det gäller kravlöshet för medborgarskap intar Sverige en extrem position. Här också.

I min firma skulle jag gärna under vissa perioder med stora mängder jobb ha anställt, eller kontrakterat, en somalier eller kurd. Det var dock fan så svårt att hitta tillräckligt många "riktiga" svenskar med tillräckliga yrkeserfarenheter för att kunna arbeta så självständigt och effektivt att det fanns chans att det både blev ett bra jobb och svarta siffror. Erkänner att jag faktiskt inte ens försökte kolla i förorternas mängder av arbetslösa efter folk med tjugo års erfarenhet av modern fartygsteknologi.

Sökkostnaden för alla sorters relationer är betydligt lägre i ett homogent samhälle än i ett heterogent. Man kan helt enkelt betydligt enklare värdera en människa med liknande bakgrund som en själv än en som är väldigt olika.

Skulle Håkan anställa en kvinna iklädd burka?

P.S.
Lite paradoxalt att Peter K namnger två grupper som t o m han uppenbarligen uppfattar som problemgrupper.

GP hade en uppmärksammad artikelserie om en av dessa grupper för några år sedan:

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115816-28-10-07-goteborgs-somalier-ett-folk-i-kris

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum