Avatar

Det luktar brunt

av Håkan, Göteborg, torsdag, februari 09, 2012, 09:22 (4458 dagar sedan) @ Peter K

Gomorron Peter K, nu har jag grunnat länge på hur jag ska kunna bemöta dina synpunkter i senaste inlägget och det var fankenimej något av en utmaning.
Inte för att jag inte vet vad jag tycker och tror utan hur jag ska kunna förmedla det utan att det blir en lång avhandling.

Få se.
Alla ansvarar som en grundprincip för sig själva och att skaffa utbildning och jobb, och i ett mänskligt samhälle som Sveriges finns det åtskilliga skyddsnät för de som av olika anledningar inte klarar detta, helt eller delvis. Överens.

Svensk medborgare blir de flesta genom att födas till det, och då får vi ta det onda med det goda så att säga, inga nationella prov alltså. De som däremot i vuxen ålder väljer att byta från ett tidigare medborgarskap ska inte ha någon automatik i detta utan deras anknytning till Sverige och förmåga att leva självständigt i landet ska vara tydlig.

Stadsdelar med extrem koncentration av invandrare och arbetslöshet, och sociala problem osv är något helt nytt i Sverige, sedan några få årtionden. Alla försök att förklara detta med att det är samhällets fel och att arbetslöshet och utanförskapet beror på svenska folket och arbetsgivarna är helt verklighetsfrämmande.

Slutligen, det stycke som jag bara inte förstår hur jag ska kunna kommentera:

"När det gäller personer med 20 års arbetslivsarfarenhet av modern fartygsteknologi förstår jag att det är svårt att hitta, det är en väldigt smal nisch vi talar om här. Men, utan att egenligen ha belägg för mitt påstående, känns det som om det borde vara lättare att hitta en invandrare med den kompetensen än en infödd svensk med tanke på att det var väl en 30 år sedan vi hade fungerande varvsverksamhet i det här landet?"

Jag får en ganska svindlande insikt i hur mycket av den värld vi tror oss se omkring oss och som vi diskuterar med andra egentligen är skapad av oss själva i våra egna huven.
Naturligtvis gäller detta också mig.
Frågan jag ställer mig är om det är möjligt att komma förbi detta?

Jag lämnar nog till andra, om andra finnes, att kommentera tanken att det borde löna sig för min uppdragsgivare att söka folk bland arbetslösa invandrare i Göteborgs förorter, att skicka ut ensamma på uppdrag i världen för att förstå sig på krånglande lasthanteringsutrustningar på stora fartyg.

Håkan
förväntansfull


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum