Avatar

Det luktar brunt

av Nitgubben, torsdag, februari 09, 2012, 10:14 (4453 dagar sedan) @ Håkan

Vad jag anser om detta med det eviga exemplifierandet vet du "Håkan" så därav blir intet. Det är bara ett slöseri med tid och utrymme. De som brukar läsa här håller antingen med mig eller så gör de det inte och det räcker bra så.

Vad som idag innefattas i begreppet rasism är mer än förr. Idag är man rasist även om man inte ägnar sig åt skallmätning och profilstudier. Sedan länge har orden rasism och främlingsfientlighet flutit samman i Sverige och det är det nog enklast att acceptera.

Ditt sätt att använda orden "Håkan" kan få folk att placera dig politiskt där du inte hör hemma och inte vill vara. Det är en risk vi alla löper, så även du. Att ofta referera till den s.k. verkligheten och att försöka att vara "saklig" är lurigt. Jag är dock av den uppfattningen att du står för de gamla liberala accepterande idéerna som Gbg förr var känt för.

Vi är alla känslostyrda och är alla lika osakliga men vi verkar inte vilja medge detta i lika hög utsträckning. Att behovet och intresset av att verka saklig är så olika stort kan kanske vara ämnet i en annan tråd.

Den som kostar på sig svepande formuleringar om hela gruppers lättja och ovilja till t.ex. arbete får nog vara beredd på kommentarer "Håkan", Däremot har jag inget behov av att peka ut ngn här, det behövs inte, det gör ju var och en själv så bra.

En specifik del bland dina ord är värd en egen rad här. Hur kan du hävda att rasism/främlingsfientlighet inte är en orsak till många utlandsföddas arbetslöshet? Om jag minns rätt just har du gjort det någonstans i denna tråd. Om inte ber jag redan nu om ursäkt.


L


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum