Avatar

Det luktar brunt

av Seawolf @, torsdag, februari 09, 2012, 11:01 (4431 dagar sedan) @ Håkan


I min firma skulle jag gärna under vissa perioder med stora mängder jobb ha anställt, eller kontrakterat, en somalier eller kurd. Det var dock fan så svårt att hitta tillräckligt många "riktiga" svenskar med tillräckliga yrkeserfarenheter för att kunna arbeta så självständigt och effektivt att det fanns chans att det både blev ett bra jobb och svarta siffror. Erkänner att jag faktiskt inte ens försökte kolla i förorternas mängder av arbetslösa efter folk med tjugo års erfarenhet av modern fartygsteknologi.

Det finns många orsaker till 80% arbetslöshet i hela stadsdelar, men rasism är inte en av dem. Och samhället är inte skyldigt att erbjuda en enda människa något riktigt arbete med riktig lön, det får man skaffa sig själv.

Håkan

Det verkar inte vara så svårt? Har du kollat att söka i Arbetsförmedlingens CV-listor (kan bara göras av arbetgivare iofs.) Bara skjutet från höften så tyckte jag mig finna några tänkabara bland en handfull träffar på en rätt enkel sökning.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum