Det luktar brunt

av Tomas E @, torsdag, februari 09, 2012, 16:04 (4450 dagar sedan) @ Håkan

Ingen hybris, Coppertail, och med all respekt för CV och Seawolf så har jag under fyrtio år inte träffat på många sådana bland mina kollegor worldwide.
Har heller aldrig träffat någon som blivit anställd i något av de företag jag jobbat i eller jobbat för som kommit via arbetsförmedlingen.

Återigen inser jag att vi inte lever i samma värld, eller har jag missat en massa folk som står under "skeppsbyggare" i telefonkatalogen?
Och finns det då bland dem flera som jobbat just med de tio eller tjugo nödvändiga delområdena av RoRo-utrustningar och projektsamverkan som behövdes under ett antal projekt för nybyggnad eller ombyggnad av fartyg? Eller för trouble-shooting av äldre system där insikter i hur olika företag och olika konstruktörer i några olika länder löste uppgifterna och hur olika och ofta okända andra firmor under årens lopp ändrat i detta.

Nä, ingen hybris, bara en del av vår verklighet som inte låter sig identifieras med benämningen skeppsbyggare.

Håkan

1) Dags att höja timpriset?

2) David Eberhard har skrivit ungefär så här: Den svenska skolan lurar eleverna genom att få dem att tro att alla kan bli vad som helst och på något sätt t o m har rätt att bli vad som helst och dessutom utom att arbeta hårt för det.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum