Avatar

Vattenslabb

av T, Cape Dog, söndag, november 22, 2009, 00:21 (5278 dagar sedan) @ Nitgubben

På förekommen anledning kollade jag min Isotherm vvb idag...
Jag trodde den var helt tom eftersom jag öppnat säkerhetsventilen i botten och blåst på med pumpen...
Jag hade även tjuvtittat i bruksanvisningen och sett att det stod att man skulle skruva bort en liten skruv på termostatblandaren, vilket jag missat (och inom en generande parantes kan nämna att jag missade förra året också, då beredaren frös sönder till en kostnad av ett antal sköna tusenlappar).
Nåväl, jag skruvade bort skruven och visst kom det mera vatten ur säkerhetsventilen... massor med vatten... så mycket att jag inte orkade vänta på att det skulle rinna färdigt utan jag gick hem istället och lät det rinna ner i kölsvinet där dyvikan alltid är ur. Och visst var det en liten rännil på utsidan av kölen... den glittrade så vackert i den bleka novembersolen.
Så visst har Håkan (?) rätt i att vattnet inte bara rinner rätt ut av sig själv.
Och visst har Gunnar S rätt i att riktiga båtar har riktiga dyvikor. Min åtgärd nr ett (1) på nygamla båtar har också alltid varit att ta fram stora borren och montera dyvika. Själva pluggen brukar jag slänga i kölsvinet till vintern, så jag vet var den är; på rätt ställe men bara på fel sida.

:eek:
/T
som, för övrigt pga riskgruppsinfuensavaccinering i princip ledsnat på att skriva här, ändå bidrar med ett sällsynt, men angeläget, båtrelaterat, inlägg...

--
Högfärdig och intolerant


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum