Avatar

Aha Håkan. Då skall jag genast...

av Håkan, Göteborg, onsdag, december 02, 2009, 19:07 (5231 dagar sedan) @ Gunnar S

Nej Gunnar S, du skall inte "ta lärdom av mig", vilket bara är ett sätt att avvisa mig - du skall försöka få mig att se det du ser.

Mitt påstående var ett rent plankistpåstående avsett att få dig och andra att reagera, men det är inte ogrundat.
Det bygger på att två av de tre fruar jag haft var från andra länder och de immigrerade till Sverige då vi gifte oss.
Tillståndsprocesser, uppehållstillstånd osv, arbetstillstånd och i den senaste fruns fall också efter några år byte av medborgarskap vilket inte var helt lätt för en vietnamesiska.
Och utanförskapet och svårigheterna att finna sig själv i ett nytt land, vilket också var en process för mig som närstående.
Och de oräkneliga gånger jag varit i hem i förorter och ibland i villor i lite finare områden hos sådana som lyckats komma från förorterna, efterhand också i andra asiaters och mellanösterfolks hem. Och på fester och i affärer och mer och mer inblandad i "business" och också på besök hos vänner i andra länder.

Och inte en enda gång kom jag i kontakt med någon form av integration. Ingen som var intresserad av det land de levde i annat än som boplats och ett ställe att träffa andra från samma del av världen och att hålla på med "business".

Är själv förresten invandrare, eller före detta invandrare. Flyttade till Tyskland i mitten av åttiotalet och hade inga andra planer än att bo där i all framtid. Gick igenom liknande procedurer och som den utåtriktade svensk jag är och utan några hederskulturbegrepp så kände jag mig ganska hemma och hade ingen tanke på att kräva att tyskarna skulle anpassa sig efter mig.

Så Gunnar S, din tur att berätta hur du får det till att Sverige inte har några förortsproblem, och hur vi kan fortsätta att i all framtid ta emot alla som tar sig över gränsen och som det är synd om.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum