Avatar

Jag har aldrig någonsin påstått att...

av Seawolf @, torsdag, december 03, 2009, 15:05 (3837 dagar sedan) @ Håkan

En viktig del av förklaringen till Sveriges problem med sig själv och med invandringen är att vi har jobbat fram ett system där social trygghet finns och där inga löner får vara låga. (Samma gäller mer eller mindre EU).
Under de senaste decennierna har i princip all produktion och nu mot slutet också alltmer av FoU flyttat ut till de länder i världen där lönerna är lägre och där de i stort sätts av tillgång och efterfrågan.
Detta har lett till att ett ökande antal tiotals procent av sveriges befolkning inte har ett jobb, utan försörjs med olika former av offentliga utgifter. Ändå tillåts INGEN att jobba officiellt med en lön under vad våra regler och avtal stipulerar. Vi skall gudbevars besegra världen med kompetens via utbildning som snart upptar individernas halva liv. Som om resten av världen inte utbildade sig heller. Men att sänka våra lönekrav, icke!
Resultatet blir ju då att kostnaderna för att först utbildas i en halv evighet, sen gå arbetslös i en stor del av nästa evighet blir astronomiska. Och som följd av det måste skatten också vara enorm, vilket innebär att den köpkraft som individerna får räknat i % av total lönekostnad gör svenskarna till ett halvfattigt folk, trots den höga lönekostnaden.
Man skulle ju kunna tänka sig att det vore bättre för både gammelsvensken och nysvenskarna att de kunde jobba mot den lönenivå som gör att produktion i Sverige var konkurrenskraftig. Det måste ju vara bättre att alla gör något till marknadspris, än att endast få jobbar. Välståndet byggs ju av vad som görs, inte av vad som inte görs.
I ett sånt läge vore det ju inget problem att flera sökte sig hit....

(Faktum är att väldigt många invandrare ändå tar saken i egna händer och startar eget bl.a för att de då får jobba billigare. Personligen väljer jag nästan alltid alternativet invandrarfirma i stället för svensk firma om det går. Jag blir bättre bemött, löften hålls bättre, det kostar mindre, och resultatet oftast bättre.)

På det stora hela så var det sådana villkor som rådde på den tiden den stora utvandringen ägde rum från bl.a. Europa till USA. Man hade det dåligt i Europa, man upplevde politiken felaktiv och delvis repressiv. Och USA stod för frihet och möjligheter. Och man flyttade dit och man visste att det därefter var upp till en själv. Och för majoriteten lyckades flytten, trots att det fanns åtskilliga som misslyckades och gick under.

Om jag inte missuppfattat något allvarligt i sammanhanget, är det ovanstående resonemang som jag gravt saknar i debatten om invandring. Antagligen är resonemanget både främlingsfientligt och rasistiskt, fast jag inte vet om det....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum