Minimilöner

av Tomas E @, torsdag, december 03, 2009, 20:23 (5255 dagar sedan) @ Seawolf

Jag skulle gärna vilja läsa alla långa inlägg - helt flyktigt verkar väldigt mycket vara väldigt intressant just nu - men jag hinner helt enkelt inte.

Med risk för att upprepa något som någon annan redan har skrivit - apropå löner:

Vi har en stor (hur stor vet jag inte?) och ständigt växande verklig underklass som tar de verkliga skitjobben till de verkliga skitlönerna. Eftersom polisen inte prioriterar jakten på dem som uppehåller sig illegalt i landet och politikerna inte vågar ta itu med polisen som inte gör sitt jobb kommer det här problemet att växa. Barnen går i skola och alla får gratis sjukvård - trots att de inte vistas i landet lagligt. Den här underklassen tror jag utgör verklig grogrund för verkligt allvarlig kriminalitet och innebär dessutom en press nedåt på de vita lägstalönerna. Det som enligt Seawolf - helt riktigt - inte tillåts, d v s mer av en löneskala - pressas fram genom den svarta marknaden. Allt detta leder i förlängningen till att SD seglar in i riksdagen på en räckmacka.

Oavsett om man bejakar det multikulturella samhället eller inte, borde man - alla - vara överens om att land skall med lag byggas. Annars har vi redan hunnit väldigt långt ut på ett sluttande plan. För ett fåtal år sedan gavs allmän amnesti åt (nästan) alla som då uppehöll sig illegalt i landet (obs att jag inte skriver flyktingamnesti, för det är inte det det är frågan om). Om man man uppehåller sig illegalt i landet skall man skickas tillbaka.

Mitt intryck är att väldigt få skriver om eller funderar på detta.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum