Avatar

Göra i vinter

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, fredag, december 04, 2009, 16:34 (5265 dagar sedan) @ T

Varför - jo, vi har legat längre och längre tid i gästhamn med landström. När laddaren, en intelligent sak, känner att det går ström i systemet som det alltid gör när man har kylen eller andra förbrukare i gång (Det är ett kylskåp -supercool, som tar hyfsat med ström även på läge economy) så ökar aggregatet spänningen för att kunna fulladda batterierna. Detta gör att batterierna gasar, vatten försvinner och kapaciteten minskar. Nu har jag underhållsfria batterier också vilket gör det extra viktigt att inte överladda.

Jag förstörde min förra icke underhållsfria batteribank genom att ha den nya Netonet-stereon inkopplad i vintras samtidigt som laddaren. Strömmen som stereon behövde för att hålla sig vid liv räckte för att få laddaren att tro att batterierna behövde massor av laddning. Detta fick till följd att batterierna gasade och betydligt mer vatten försvann än vanligt. Behövde fylla drygt tre liter på tre batterier i våras ... Två batterier räckte till en natt i naturhamn, sedan var spänningen nere på 12.3 V.

Vill inte ladda sönder batterierna trots gästhamn och laddström. Därför vill jag separera förbrukare och laddare. (Stereon har redan egen matning på "konstantspänningsmatningen" via ett litet gelbatteri som suttit i en larmanläggning och laddas via en enkel lagomskitliten solcell från Kjell.)

Byggde om elsystemet för några år sedan. Trots nya säkringshållare av bilmodell och WD40 blev det dassig kontakt i säkringen till lanternorna för någon vecka sedan. Mindre kul att behöva pilla med detta i kyla och mörker.

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum