Nu tror jag det räcker.

av Tomas E @, lördag, december 05, 2009, 11:06 (5264 dagar sedan) @ Gunnar S
Ändrad av Tomas E, lördag, december 05, 2009, 11:54

Tack för att du har uppmärksammat detta.

Jag är medveten om att jag själv inte är guds bästa barn i alla avseenden när det gäller att avhålla mig från pajkastning. Och jag ber eventuellt träffade om ursäkt för det.

Det är första gången, vad jag vet, som du ber om ursäkt. Godtas, givetvis.

Jag har tidigare (för flera år sedan) själv bett dig och Håkan om ursäkt. Sedan dess har jag försökt skärpa mig.

I den senaste tidens debatt har jag fått en hel del ovett och kanske är jag inte lika tjockhudad som jag framstår, men det har inte varit alldeles kul när det kommit från människor jag känner och det har - vad jag förstår - gällt mina åsikter, d v s inte det sätt jag bemött andra plankister (utom i fallet Segelbo).

Och så ett förtydligande gällande Segelbo, som ju själv aldrig vågar gå i klinch, utan skriver han något är det svepande och han vill att den som själv vill ska ta åt sig. Det är inte svårt att förstå att han menar att (bl a?) jag är "egoist" och "rasist". Lite beroende på hur man definierar "egoist" håller jag med om att jag är egoist, vilket alla eller nästan alla som skriver här också är i så fall. Jag är den som har torgfört min kritik mot den nuvarande invandringspolitiken hårdast och tydligast här, men det gör mig inte till "rasist" och en självgod mespropp som anser sig vara finare än de flesta och särskilt mig har ingen som helst rätt att kalla mig det. (Jag skulle kunna ge en lista på erfarenheter och umgänge som rent objektivt skulle visa att jag inte är rasist, men det håller jag mig för god för.) Mitt angrepp på Segelbo, som jag inte tänker be om ursäkt för, beror i grunden på att jag inte tål - inte tål - när människor så uppenbart anser sig vara förmer än andra och dessutom hycklar.

P.S. Om jag har trampat någon annan än Segelbo på tårna i den senaste tidens debatt så har detta varit helt oavsiktligt och jag ber om ursäkt för det.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum