Drömmar och verklighet

av cptn G, onsdag, december 09, 2009, 09:30 (5258 dagar sedan) @ cptn G

Kul att se era val, som sträcker sig från rena drömmen i olika tappningar, till i mina ögon finbåt som jag inte i a f har pengar till.

Jag är ju såld på de fina egenskaperna hos S&S-ritade båtar och min dröm är att hitta en renoveringsbar S&S, inte nödvändigtvis Swan som ofta ligger för högt i pris. Det finns andra i grunden välgjorda S&S från 60-70-talen byggda runt världen, slitna men absolut värda en upprustning.
OSK ordf Christer L hittade en riktigt fin stor S&S nere i Medelhavet, bygg på Taiwan om jag minns rätt. Ni skulle se teaken ombord med bl a krökta lamellimmade skott, tumstjocka. En miljonbåt men billigt för den stora båten ändå.

Om inte annat så duger i verkligheten min lilla Flying Swan, som den inte fick heta för Nautor, min IW31. Trots att jag skött den omsorgsfullt i 27 år, har den sina skavanker. Önskar t ex helt nytt navsystem med vind, logg, gps, plotter, AIS, radar, PC. Kanske byta alla vant och en ny bom med bättre revsystem. Ankarspel o specialbyggt rf klys med gennakerpeke. Det vet ni vad det kostar.

Bilden en systerbåt på kajen vid Inverness Marina, Skottland i somras. Det regnade förstås. Kolla f ö antalet stöttor...

cptn G
-vaknar säkert snart

[image]


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum