Nu är värmepumpen på plats

av cptn G, fredag, december 11, 2009, 19:39 (5256 dagar sedan)
Ändrad av cptn G, fredag, december 11, 2009, 19:58

Det blev som sagt en Ultimate som jag hämtade i butiken och förberedde för uppkoppling med vägghål och elgubbe. Minsta pumpen är det med inverter. Kompressor e dyl är stora märket. Totalpris inkl koppling 8500 spänn. Elgubbe 400-.

[image]
Hallen. Ska bara dra 220V-sladdarna direkt in i uttaget utan stickpropp alltså. Gamla ringledningen är väl chick? Den har fin surrklang.

[image]
Väggenomgång bakom innerdörrn, rören ska täckas av en list och nertill av en sockel. Syns inte mkt där bakom dörrn. Klamrar hemgjorda.

[image]
Trångt vid ytterdörrn o trappan och rörskarven (extra isol) hamnade förstås bakom stupröret. Rören går längs fasaden 4 m och skall isoleras extra med rörskål och byggas in bak smal fasadmålad låda. Jag jagar spillenergi på marginalen. Spillröret ska gå till regnvattnet, smart va. Röda ledningen är jord för kortvågen, ansluten till I-balk och stålpålar i leran 2,5 m ner till berget. Kåken står bra nu.

[image]
Stomme av diverse virke jag hade. Plåten ett prov ditlagt för att leda spillvatten men det blev inget av det. Än.

[image]
Klart med jalusiluckor och tak. Snyggare än fult i alla fall. Luftigt ska det vara. Funderar på att sätta en skär spargris på den. Med bra virusskydd. Skutans mast kan nu inte längre ligga längs med fasaden. Nåt får man offra.

cptn G
-spar säkert


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum