Avatar

Ska segelleden mellan Hyppeln och Rörö spärras av en lågbro

av Håkan, Göteborg, torsdag, oktober 08, 2009, 21:05 (5306 dagar sedan) @ Lasse L

Jag skall mot mina principer inte terrorisera Brendan aka Ura-Kaipa i denna fråga, eftersom jag också tycker ideén med en bro mellan Rörö och Hyppeln är tokig. Detta tycker jag även om den skulle bli hög nog att ge segelfri höjd åt en Comfort 30.
Å andra sidan, blev det en riktigt låg bro skulle den hindra trålare att gå ut förbi badplatserna och samtidigt tömma sina toaletttankar alldeles utanför dessa - har du tänkt på det, Ura-Kaipa?

Ett par människor jag i dag har utbytt några tankar med är bosatta på Rörö och de vill inte heller ha en bro, kanske för att de tycker Hyppelnfolk skall hålla sig på sin ö.
Eller för att de liksom jag inte ser någon orsak att lägga ett par hundra millioner på att bygga en bro som minskar arbetstillfällena för färjetrafiken, och i stället gör att etthundrafemtio människor på Hyppeln måste med egna transportmedel ta sig till Rörö för att handla i affären och för barnen att komma till och från skolan.
I dag tar färjan dem i stort sett hela vägen.

En bro mellan de två yttersta öarna i Göteborgs skärgård bör vänta tills det finns broar därifrån resten av vägen till fastlandet, och till Brüssel.

Håkan
brobyggare i europa


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum