Avatar

Välkommen till verkligheten

av Seawolf @, måndag, januari 14, 2013, 12:27 (4119 dagar sedan) @ Nitgubben

"Är det då inte bättre att tjäna mer genom att jobba?"

Jo det är det men gör man det om man...

"Och, det är självklart att man tjänar mindre på enklare jobb, men om det ska röra sig om tolv, femton eller tjugofem"

...tjänar 12-15 tusen?

Jag vill inte ha något trasproletariat. Man ska kunna försörja sig på sin lön. Att betala någon 15 000:- för en månads arbete är inte att respektera denna människa.

L

Problemet är att Sverige tillåter import av produkter från den delen av världen där månadslönerna efter skatt ligger på någon eller några tusenlappar. Genom att Sverige tillåter fackföreningar och olika bidragformer att hålla uppe svenska minilönekostnader till omkring 10-12000 efter skatt så rusar alla jobb ut ut landet. Sverige skulle behöva lägga mammuttullar på import för att jobb skulle återvända hit från de billiga länderna. Och en följd av detta vore att levnadskostnaderna här skulle stiga väldigt mycket och göra ont värre.
Vi har ju blivit så trygga och lata och hårt arbetande (en del av alla), fast det mesta av företagens lönekostnader blir skatt, att vi varken tid eller motivation att föda fram barn som ens räcker att hålla befolkningstalet uppe, och ännu mindre så då antalet både pensionärer och permanent bidragsförsörjda ökar.
Det begriper alla normalt funtade att det kan inte fortsätta som det är nu. Den iofs. korrekta tanken att Sverige behöver invandring funkar inte heller. Man glömde totalt bort att en alltför stor del av de som invandrar inte kommer att bidraga med att betala skatt, utan belastar vårt bidragssystem ännu mer redan från dag 1 och ända igenom pensionsåldern, eftersom de ju inte får jobba för internationellt attraktiva lönekostnader. Många duktiga invandrare biter i stället ihop och startar egen verksamhet, och kringgår därmed våra officiella alltför höga lönekostnadsnivåer, samtidigt som åtskilliga som gör jobb för privatpersoner inte betalar så värst mycket i skatt.....
Summa summarum går Sverige längre och längre ut på plankan över avgrunden (stora delar av EU står där redan).
Den radikala lösningen för EU är att ersätta alla former av kontantbidrag med att tillhandahålla en sovplats, varma kläder och några mål mat om dagen, samt utbildning för arbetsmarknaden. Inte ett öre i kontantbidrag eller hyresbidrag. Inga som helst minimilöner.

Min prognos är att då skulle EU ta tillbaka tillräckligt med jobb från låglöneländerna inom bara c:a 5-10 år.

Som ni förstår kommer detta inte att ske under ordnade former genom politiska beslut, utan möjligen under oordnade, när skatte/bidragspolitiken slutligen rasat samman av sin egen tyngd.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum