God...

av Walter Mitty, lördag, februari 02, 2013, 14:00 (4100 dagar sedan) @ Excel 319

Var sa du att din pensionsrådgivare var anställd?

Ditt prat om att de som sparat i pensionsförsäkringar skulle ha smitit undan notan är direkt fel. Samhället ville tidigare uppmuntra till långsiktigt sparande (gissa varför), därför infördes dessa regler. Samtidigt avlastades de offentliga systemen potentiella kostnader - de som på ålderns höst måste ta in på olika former av vårdhem får först betala ur egen ficka, först när det är slut träder det offentliga in.
/WM[/i]

Inte många rätt där.
Vi pratar inte, i alla fall inte jag, om pensionssparande i nutid, utan om de som sparade förr, när marginalskatten var 80%. Det är den gruppen som plockar ut pengar nu.
Den som är lite förutseende betalar inte från något eget konto för att inte ligga vården till last. De har sett till att pengarna inte syns och betalar därför inte mer än någon som inte har haft försäkringar. Det gäller att se om sitt hus i tid.

tja, Excel, du sitter alltså och är förgrymmad över något som hände för mer än 20 år sedan?

Då som nu var det en osäker placering. En placering som gynnades av statsmakterna - som sagt, det fanns en anledning. Och det menar du var ... att agera oetiskt?
Du kanske också vill fördöma andra som tjänade pengar på den tiden, till exempel de som hade stora lån (med negativ realränta)? Eller varför inte slå ner på de som valde att inte jobba extra, då det inte lönade sig så mycket?

Någon mer som gjort fel?

/WM


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum