Avatar

Halkfritt eller dubbfritt

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, fredag, december 18, 2009, 12:24 (5250 dagar sedan) @ Tomas E

Just nu har vi dubbdäck på familjens bilar, men friktionsdäck med rätt egenskaper för vinterväglag är helt OK. Hade sådana till i fjol på min Alfa. Ja, just nu kör jag faktiskt fortfarande med sommardäck, precis som jag gjorde med min första SAAB V4, som aldrig behövde eller fick vinterdäck. Den Peugeot 404 jag hade i många år behövde vinterdäck med dubb, Kleber KapNor, och en säck cement i bagaget. Det var inte kul när säcken sprack och det blev töväder.

När jag tog racinglicens för massor av år sedan körde jag några varv på Mantorp med dubbdäck på. Det är preskriberat nu.

Om fler människor lärde sig köra bil, och inte bara åkte med sin bil, skulle naturligtvis olyckorna minska. Ibland kan jag tycka att rent Darwinistiska principer borde tillåtas gälla i vintertrafiken. Dvs förbjud vinterdäck och ge f-n i saltet. Plogning finns ju inte längre så det är inget problem.

Detta skulle sålla agnarna från vetet på ett smidigt sätt.

Jag har aldrig någonsin hamnat i svårigheter på vinterväg, trots däck av alla möjliga sorter och kvaliteter. Jag har heller aldrig kört fast i snön. Varför? Jo, anpassat min framfart efter underlaget naturligtvis och lärt mig köra mina bilar och inte bara åka med. Jo förresten, jag satte en Volvo i plogkarmen på Safety Driving i Sälen. Det var när ESP var nytt och jag gav mig f-n på att få skiten ur balans. Öht gillar jag inte elektroniska begränsnings-system i bilen. Och en Vauxhall Viva med sommardäck på en isracingbana.

Och båten utan dubbar, men med viss friktion i vattnet, står på land, väntar på att bli tömd och täckt.

mvh Sven-Barry - ej längre sladdbenägen

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum