Avatar

Konstiga Håkan, Cptn

av Håkan, Göteborg, onsdag, december 23, 2009, 09:40 (5246 dagar sedan) @ cptn G

Hoppas Cptn uppfattade det vänskapliga i krafset även om det kanske sved lite, ungefär som riset i bastun, som ju också är en lyx och drar en massa energi.

Men det där att ha gjort sig förtjänt av något är helt och hållet subjektivt.

Jag hör visserligen inte till de stollar som anser att jag personligen, liksom alla andra krafsare och alla andra i västvärlden, stjäl från de fattiga länderna - tvärtom anser jag att de som nu lever i U-länder hade varit hälften så många (hade varit bra för alla) och hade haft långt mindre än hälften av sin nuvarande levnadsstandard om inte I-länder hade handlat med dem.

Men fråga vem som helst av de milliarder folk som lever i länder utan pensionssystem vad de tycker om begreppet gjort sig förtjänt av och om det vi krafsare anser att det skall innefatta, jag gissar att de flesta knappt skulle förstå frågan.

Så jag njuter liksom alla ni andra av att ha fötts på rätt plats i någorlunda rätt period av mänsklighetens samhällsbyggande, men jag påstår inte att jag gjort mig förtjänt av det - det handlar om att ha flyt.

Och återigen, pensionen är vad de som fortfarande arbetar har råd att avvara, inte de pengar man själv en gång betalade in.
De förbrukades av den tidens pensionärer.
Jag jobbar gärna några år till, så du kan vara lugn, Cptn G.

Håkan
håhåjaja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum