Avatar

Jul jul förbannade jul!

av Håkan, Göteborg, torsdag, december 24, 2009, 17:53 (5245 dagar sedan) @ morpheus

God fortsättning säger jag till morpheus och alla andra, håller på med lite långsamma och helt ostressade förberedelser för julmat senare i kväll - de tre tonåringarna är inte vrålhungriga ännu och drufsen har till och med somnat under högen av julklappar medan de två döttrarna provar julklappsörhängen och de olika dofterna i små flaskor, gissar att de är färdiga med sina respektive aktiviteter framemot nio. Hoppas jag själv är vaken då.

Men jag undrar om inte detta om hysteriska människor till jul är något av ett mantra utan verklighetskontakt numera.

Vi var alla fyra (gubbe plus tre tonåringar) i går eftermiddag i Nordstan i Göteborg, för lantisar kan förklaras att detta är det största inomhusaffärskomplexet i stan och dessutom smack i centrum och tusen ytterligare affärer.
Men det var långtifrån fullstökat, tvärtom fanns det rikligt med parkeringsplatser i det ihopbyggda parkeringshuset (visserligen stod det "fullt" vid infarten till nivå två som är den som ligger i samma plan som entrén till Nordstan, men det står alltid på den skylten att det är fullt och det har jag struntat i sedan jag var ung och aldrig behövt åka därifrån utan att ha hittat en plats så där ser man vad man skall göra med myndighetsinformationer) och inne i köpfesten var det bara måttligt med arbetslösa och förtidspensionerade och inte alls svårt att ta sig fram.

Och alla människor var gemytliga och expediterna var vänliga och snabba och julstämningen stördes inte mer än måttligt av tiggare och julkortsförsäljare utan momsregistrering.

Så jag tycker nog att julen är som den skall vara, så som vi har gjort oss förtjänta av alltså.

Håkan
förtjänar rätt bra faktiskt


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum