Avatar

Flyt eller oflyt?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, december 28, 2009, 00:19 (5240 dagar sedan) @ Rövarn

Jag höll på att åka på oflyt idag, nyligen hemkommen från hamnen där jag har länsat skutan och sett till att hon är tät. En uppmärksam båtägare som kollade till sin båt, som också ligger i, såg att min låg lägre än normalt och ringde mig vid halv fyra i eftermiddags. Väl framkommen konstaterade jag att den pump som de som var i hamnen hade fått i båten endast pumpade lika mycket som kom in, hon hade på de två timmar pumpen gått inte rest sig något ur vattnet. Jag åkte till räddningstjänsten i Falkenberg och påtalade mitt problem och fick utan vidare låna pump och slang, samtidigt fick jag direktnummer till räddningsledare med löfte om att om jag inte själv hanterar situationen ska jag ringa så kommer de ner till hamnen och bistår med hjälp! Med brandkårens dränkbara pump länsade jag dock snabbt skutan och kunde gå in i maskinrummet och konstatera vad som var orsak och då enkelt rätta till detsamma, en kylvattenslang till motorn hade kalvat av och vattnet forsade in.

En liten rolig detalj i sammanhanget var att när jag kröp inne i motorrummet med ficklampan och lös ner i vattnet såg jag en liten fisk på fyra till fem centimeter simma omkring, den upptäckten gjorde det betydligt lättare att fortsätta arbetet!

Ett stort tack till mina båtgrannar för en snabb insats, bedömningen vi gjorde var att det handlade om få timmar, kanske bara en eller två, innan hon gått till botten!

Ett stort tack till räddningstjänsten i Falkenberg för utlåning av utrustning och löfte om bistånd med hjälp vid behov!


Slang som "kalvat av"? Orsak till detta?

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum