Avatar

Antivirus/malware/spam och Sailing

av Rövarn ⌂ @, onsdag, januari 06, 2010, 21:34 (5229 dagar sedan)

Med anledning av ett inlägg i en annan tråd skulle jag vilja få Er att fundera på lite marknasföring angående gratisversioner av antivirusprogramvara (och andra program också för den delen) versa betaldito.

Ponera att en antivirusprogrammakare (tillexempel AVG och Avast) som vill sälja ett antivirusskydd till sina kunder erbjuder kunderna att prova sitt program i en light-version (det vill säga en version där användaren inte har full tillgång till alla programinställningar såsom när uppdateringar ska hämtas, hur ofta scanningar ska göras mm.) helt gratis, skulle denne programmakares gratisantivirusprogram då vara av sämre kvalité än det han vill sälja till en potentiell kund?

Om, jag säger OM Du nu tror på ovanstående stycke, är inte den antivirusprogrammakare rent dum i huvudet om den version av program som han låter folk testa gratis inte håller måttet? Är det inte då en större risk att anlita en antivirusprogrammakare som inte tillhandahåller en fri testversion av sitt program? Visst Norton erbjuder sextio dagars provperiod, men då ska det bra mycket till om en stor ny virusatack skall komma under just dessa sextio dagar...

Jag har erfarenhet av virusdatorer, jag jobbar på en mindre datorfirma. Cirka 75-80 procent av de cirka hundrafemto virusinfekterade datorerna som vi fått in det senaste året har haft F-Secure som skydd! F-Secure är ett betalprogram som hos en del Internetleverantörer (bland andra Telia) ingår i abonnemanget. Resterande 19-24 procent har haft olika betalsystem så som Norton, Norman och McAfee installerade. Enstaka datorer har haft gratisversioner av antivirusprogram installerade och i dessa fall har konstaterats handhavandefel.

Rod stewart: http://www.youtube.com/watch?v=Bpbuqh12oj4

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum