-20.5 i vikingabygd

av cptn G, lördag, januari 09, 2010, 10:36 (5227 dagar sedan) @ Perra

Max nattemp. Min Classe visar bara halvgrader. Golvvärmen mår fint och vi går barfota inne. Antagligen går barn och barnbarn barfota på Koh Tao i Thailand. Dom kommer chockas på tisdag när morfar hämtar på Arlanda.

Jag gillar fin vit vinter och tänker introducera gammal rattkälke till barnbarnen då. En sådan har dom aldrig sett för den står fortfarande gömd på min vind och dom har aldrig upplevt en riktig snövinter.

Ska ta ner kälken idag tror jag, skärpa medarna, smörja rattstyrningen och fotografera den. På vinden står också under båtmadrasser o segelsäckar, en spark med långt över hundra år på nacken. Sparken är utsökt svarvad i träet och smidda utsmyckningar på medarna. Familjenamnskylt i mässing.

Den har en stor pakethållare med två klämmor, allt kan fällas mot sätet eller upp mellan skaklarna. Sätet är konstfullt formgivet. Sparken har också två handbromsar, höger och vänster. Handtagen sitter som på motorcykel. Dragstång till bromsdubb i järn bultat på medarna.

Oj, nu kom promenadsolen, blå himmel och skogsfåglarna till fröna. -18,5 nu. På med Grant underställ, fiberställ, fodrade skidbrallor, dunjackan mm och ut, UT och NJUT en snabb promenad.

cptn G
-fryser säkert inte


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum