Onsdagens Onsdagsfundering

av hans, torsdag, februari 27, 2014, 17:42 (3729 dagar sedan) @ S-B A-son

Vad har jag sagt att jag gillar läget? Min devis har och har alltid varit "att stillestånd är tillbakagång", vilket betyder att ständiga förbättringar är för mig ett måste. Det är inom många områden som samhället måste förbättras. Jag är lika bekymrad som du över ungdomsarbetslösheten och tillståndet i skolan. Om vi är överens om detta, tex målen att minska ungdomsarbetslösheten och förbättra skolan, då är det medlen, vägen dit som vi kan ha olika recept på. Vad vet jag?

Det jag vänder mig mot generellt, är det drev och brist på analys och sans som jag upplever finns inom media och och inom olika särintressen. Jag skall ge två exempel:

Godståg spårar ur i Flemingsberg och direkt var det regeringens politik och fel att detta hände. Secos ordföranden påhejad av press och opposition krävde att Trafikverkets GD skulle avgå. När det senare visade sig att trafikledningens personal visste om att det fanns problem, men inte stoppade trafiken, skulle väl de klandras. Icke! När det senare visade sig vara ett lokfel borde Seco be om ursäkt, eller pressen gå Secos utfall. Icke! Nästa urspårning kom en vecka senare och kritiken mot Trafikverket kom snabbt, kändes nästan som en skadeglädje. Fakta var att en lokförare körde mot rött mot en ej öppen växel. Jag tar inte Trafikverkets rälsunderhåll i försvar, utan pekar bara på hur en opinion drivs av olika intressenter.

Samma sak är det när man beskriver arbetslösheten, där det verkar som allt är negativt. Har man analytisk och allsidig ambition att belysa den och inte en dold agenda att svärta ner regeringen, så har antalet nya jobb ökat med mer än 200000 under alliansregeringens tid. Problemet är då att påfyllningen av arbetskraften har kanske varit 300000 eller mer.

Beträffande ungdomsarbetslösheten som jag tycker är ett av de största bekymren i samhället, förstår jag inte hur antalet ungdomsjobb skall öka, när nästa regering skall ta bort rabatten på arbetsgivaravgiften för unga och höja restaurangmomsen. Det är enklare instegsjobb som behövs många fler av och inte färre.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum