Avatar

Är jag är helt fördomsfri?

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, söndag, oktober 11, 2009, 22:39 (5309 dagar sedan) @ Tomas E

Just gamla Fiattar bör man vara lite uppmärksam på. Femman, som ligger i en konstruktion helt utanpå den vanliga fyrväxlade lådan, brukar rasa ihop. Belastningen av att rusa omkring med fullgas med en husvang på flaket blir helt enkelt för stor. De är byggda som varubilar i stadstrafik. Good News är att det inte är speciellt dyrt att fixa. Allt är åtkomligt "utifrån" sas.

Äldre lådor finns det inte längre reservdelar för, men en firma i Linköping som jag glömt namnet på är duktiga på gamla Fiat-chassien.

Annars är Fiatt-Ducato enkla och robusta bilar, väl lämpade att vara husvangbilar. Fast en del gnäller på värmen för bilar innan 2005 eller nåt ditåt!

Fiat-dieslarna är jättebra och hållbara motorer. Finns knappast bättre trots kamremmen. (Fiat var först med common-rail, bara en sån sak).

Fast Ljsusne-Håkan, jag tror att längtan efter husvang bara är en längtan efter att sunka ner sig, helt enkelt att gå klädd i träningsoverall, skita i att borsta tänderna, spruta ketchup på farmarbiffarna och dricka sprit med tyska etiketter.

mvh Sven-Barry - djävulskt fördomsfull


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum