Härligt väder nu och -fönsterfrågan?

av cptn G, lördag, februari 20, 2010, 17:59 (5188 dagar sedan)

Åh vad jag gillar detta snöväder. Ska det nu vara vinter är det lika bra det blir rejält. Man stannar hemma med en vintoddy t ex.

Tog en biltur innan vintoddyn till köpcentret och glodde elakt- som Håkan - fast på fönster. De flesta körde ifatt mig i skithalkan och låg 2-3 billängder bakom. Typiskt Tjockholmare. Tror dom verkligen det går fortare ligga nära, som jag frågade den bakom som envist körde över mina nya dyra skidor i liftkön.

På K-rauta finns Schüco PVC-fönster. Nu gillar jag inte, och är misstänksam mot, plastfönsterramar. Schüco har emellertid löst det som jag ser som den svaga punkten på svenska fönster, nämligen den ensamma tätlisten mellan båge och karm. Det skiljer bara några millimeter mellan inne/varmt och ute/kallt.
Schüco har dubbla tätningar, en i bakkant o en nertill utsida. Onekligen en klok produktutveckling där svenska tillverkare har missat en värmeläcka.

S har sidhängda 2-glas med U 1,7 och en finurlig låsmekanism som med handtaget uppåt öppnar fönstret i överkant. Myggnät finns. Mittstolpe kan flyttas att följa med hö eller vä ruta.
Nu till storleken. S finns inte i storlek passande kåken min.

Frågan ställer sig vilken gammal standard för utbyte som man tänk sig som sin marknad?

Kommentarer ???
Scücos sajt
www.polstar.se

cptn G

--
-som vanligt säker på sin sak


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum