Bruce

av Walter Mitty, söndag, februari 28, 2010, 13:23 (5181 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Men du, den där var mäktig. Såg väldigt snyggt ut. Somliga måste ha en otrolig ork och envishet. Fast kanske även den där har haft många ägare som alla utom den sista givit upp innan den kom i sjön?

Man kan ju aldrig så noga veta vilka öden som båtar genomgått. Det finns / har funnits en hel del halvfärdiga, eller kanske skulle man bara konstatera ofärdiga, byggen som är till salu.
De flesta ser tyvärr ut att vara långt bortom räddning. Just det här ex:et är ju fint.

Mer tyvärr så seglar Bruce Roberts båtar "as a pig". De klarar fint uppgiften att transportera en besättning runt, men njutningen i själva seglandet lär vara obefintlig.

Det verkar finnas lite olika intressen, som inte alltid förenas:
- själv bygga, för att få det som man vill och/eller hålla priset nere.
- transportera sig runt i världen, helst på de lata latituderna. Här kan man baka in alla de som vill fly från den miljö de har idag, av lite olika skäl.
- segla för seglingens skull.

Att bygga en båt tar lååång tid, har man dessutom bara amatörverktyg blir det svår att få det fint också. Konsekvenser på vanliga arbetet, familj, ... är ofta omfattande. Sätter man bara något värde på sin egen tid är dt nog tveksamtatt det lönar sig - proffs är ju proffs för att det gör jobbet snabbare, om inte alltid bättre, än amatören.

Vill man bara glida runt i ett varmare (snöfritt!) klimat, då är det betydligt enklare att köpa en beg båt.

Att segla för att det är så fint att segla kräver varken egenbyggd båt eller varma latituder. Kanske till-och-med bättre utan!


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum