Förnedrad djungel!

av Arkivdykarn, torsdag, mars 04, 2010, 05:42 (5175 dagar sedan) @ cptn G

Det intresserade mig/gjorde mig nyfken det där med smittorisk med "slick i ansiktet" så ja kontaktade en veterinär, och Du har till 50% rätt.

Så här skrev han; "Du har säkerligen utvecklat en naturlig imunitet pga din nära kontakt -sedan barnsben -med djuren. Vi delar vår bakterieflora, till en icke försumbar del med djuropulationen. Människor som ej träffat på bakterier/bakterietryck/smittryck kan mycket väl bl rejält sjuka, medan andra, som du klarar detta med glans.
MEN sedan finns det specifka smittor, så kallade zoonoser, mellan djur å människor och vise versa där vi har en lite annorlunda problematik".

Och det är det sista -zoonossmitta -som är faran, å där Du har rätt, där ingår bland annat, salmonella, rabies, ringorm*, dvärgbandmask med flera otäckheter, som även ja kan drabbas av.

Det är förvånande att ja inte reflekterat på detta tidigare, då ja är specialintresserad av medicinska frågor (hade lärarna/skolsystemet -på 50-talet -inte varit så undermåligt/debilt hade ja blivit läkare eller veterinär!).

Trotts min vurm å starka känsla för/med djur så villa ja inte ha nån/nåra egna, speciellt inte hund som allför mycke pockar på uppmärksamhet, katt skulle funka men de skrämmer ju å sin sida iväg mina skyddslingar pippiarna, så det går inte heller, men ja ä nöjd ändå som får ta del av andras kritter.

Angående orangutang-programmet orkar ja inte se det!

*som ja märkligt nog aldrig fick trotts att kalvarna ja brottades med hade det, å bondens grabbar fick det?!

[image]


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum